Duurzamer leven

Duurzamer leven

Een jaar lang geen kleding kopen 

Weet je nog dat ik vorig jaar zei dat ik een jaar geen kleding ging kopen? Dat is gelukt... nou ja bijna... want in alle eerlijkheid kon ik mij in de maand december niet beheersen. Dat had te maken met (hier komen de smoesjes) mijn vakantie en de feestdagen. Mijn glas is half vol, dus ik vind dat ik het best netjes heb gedaan... 11 van de 12 maanden geen kleding gekocht. Het was taai op zijn tijd, met name tijdens het begin van de zomer. Dat is toch een beetje een periode waarin je nieuwe kleding wil kopen, in mijn geval omdat ik niet meer in al mijn huidige zomerkleding pas (lang leve de corona kilo's!).

Goede voornemens niet gelukt

Nu vraag je je af, waarom ben je dan toch gezwicht in de laatste maand van het jaar? Laat ik voorop stellen, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Tijdens mijn vakantie zag ik al die leuke merken en kleding die niet zo gemakkelijk in Nederland te verkrijgen is. Dus liet ik het gaan... en behoorlijk ook. Om een vergelijking te trekken, je eet heel lang geen snoep, besluit dan toch een snoepje te nemen en vervolgens (vr)eet je die hele zak leeg. Om je daarna heel slecht te voelen! Alleen dit slechte gevoel kwam niet bij mij. Eenmaal thuis wilde ik wat gezelligs aan met de feestdagen, dus hoppa, daar ging ik weer. Wél kocht ik alleen duurzame artikelen in. Dat deed ik eigenlijk al voor mijn goede voornemen.

Tweedehands kleding kopen 

Elf van de twaalf maanden dus, geen slechte uitkomst zo toch? Nu het januari is voel ik ook niet de behoefte om ineens kleding te gaan shoppen. Wat dat betreft heeft het mij wel rust gegeven; niet meer urenlang op zoek naar dat ene item of wéér uit gewoonte iets in een winkelmandje doen. Ik hoor van veel mensen om mij heen dat ze zich meer willen richten op duurzame kleding of ook willen proberen om in ieder geval een half jaar lang niet te winkelen. Een vriendin van mij shopt voornamelijk vintage kleding en zij komt met de meest prachtige designer outfits terug. Dat zit nog niet in mijn systeem, maar dat is wellicht wel de meest duurzame manier van je kledingkast uitbreiden. Natuurlijk zijn er tegenwoordig allerlei manieren om dat te doen, en dat is misschien wel de volgende stap: kleding een nieuw leven inblazen!

Wat is jouw duurzame fashion tip? 

Ook op zoek naar een duurzamere lifestyle? Bekijk ook eens onze duurzame cadeaus. 

  |  

Meer berichten

0 reacties

Laat een reactie achter