Plastic Free July 2022

Plastic Free July 2022

Plastic Free July 

Heb jij hier al eens van gehoord? Ik kwam er sinds de start van Bloom Mondays achter dat dit bestond, toen ik mij ook meer bezig ging houden met plasticvrije cadeaus. Deze non-profit beweging is erop gericht mensen wereldwijd te helpen om het gebruik van plastic te verminderen en zo onze straten schoner te houden en onze oceanen te beschermen. 

Vlak voordat ik met Bloom Mondays startte, kwam ik erachter dat veel cadeaus in plastic zitten verpakt. Dat er in veel gevallen gebruik wordt gemaakt van plastic verpakkingsmaterialen en niet op een duurzame manier wordt bezorgd. Dat kon anders dacht ik. In de shop vind je dus voornamelijk producten van merken en makers die dit net zo belangrijk vinden!

Duurzame cadeautips

We zetten een aantal cadeautips op een rijtje om jouw duurzame voornemens op weg te helpen. 

Huskee cups

Een coffee to go ontvang je tegenwoordig in een papieren beker, maar ook dat stapelt zich op en draagt bij aan de milieu vervuiling. Neem daarom liever je eigen koffiebeker mee, zoals deze mooie Huskee Cups. Een mooi circulair product omdat hij is gemaakt van koffieschillen, die normaal in het maalproces worden weggegooid. Dit Australische bedrijf heeft het dus slim bekeken!

Zeepblokken

Als jij nu in jouw badkamer kijkt, dan is de kans groot dat er een plastic fles douchegel staat. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen om hier verandering in aan te brengen? Probeer dan eens een zeepblok. Deze is geheel plasticvrij en gaat vele malen langer mee, en daarmee dus minder belastend voor het milieu. We hebben prachtige zepen in de shop van Azur en Zeeplokaal. Ook geschikt voor vegans!

Biologische theekruiden

Tot slot geldt hetzelfde voor theezakjes. Want wist je dat er in theezakjes ontzettend veel microplastics zitten! Ga daarom voor een zakje theekruiden van de Haarlemse thee sommelier Ciska. Met haar bedrijf Theekraampje maakt zij de meest prachtige kruidenthee. Combineer de thee met deze mooie Bloom Mondays tea infuser

Duurzame verpakkingen

Wist je dat al onze verpakkingen vrij zijn van plastic en dat er alleen met duurzame verpakkingsmaterialen wordt gewerkt? Zo zit jij ook niet met allerlei verpakkingen die je thuis zelf weg moet gooien. Alle verpakkingen kun je ook gemakkelijk hergebruiken en/of gebruiken om spullen in te bewaren. Ook wordt alles zo compact mogelijk verpakt, zodat er geen onnodige materialen worden verstuurd. 

Plastic Free July challenge

Wil je meer weten over de Plastic Free July challenge, kijk dan op de website van Plastic Free July en doe mee met de challenge!

Om jou alvast een beetje op weg te helpen ontvang je de hele maand juli een gratis Bloom Mondays shopper cadeau bij een besteding vanaf 50 euro. Deze mooie tas is gemaakt van stevig canvas en kun je overal mee naar toe nemen. Voor je boodschappen of je dagje strand.  

Zorg dat je de bestelling naar jouw adres laat versturen zodat we de tas mee kunnen versturen.  

  |  

Meer berichten

0 reacties

Laat een reactie achter